NIEUWSFEITEN

Maart 2015 : Fair Fashion Fest in Gent. Groot succes, met dank aan de stad Gent en hun enthousiaste medewerkers 

Augustus 2014 :  Sustainable Fashion Walking Tour, georganiseerd door ITCCO in samenwerking met Antwerp Management School : Katrien Van Hecke Design Studio, Ecoshop Today is a good day en ACP duurzame promo en werkkledij zijn partners.

April 2014 : vind & like ons op FACEBOOK!

April 2014 :  Fashion Revolution Day op 24 april, precies 1 jaar na de ramp in Bangladesh.

Februari 2014 : Wereldsolidariteit lanceert campagne om meer bedrijven te mobiliseren om te kiezen voor Schone Kleren

Januari 2014 : GREENPEACE wil consumenten mobiliseren om wereldwijd bij de favoriete merken aan te dringen om niet-vervuilende en gif-vrije kledij te  produceren. 
 
December 2013 :  De warmste week van STUBRU! ACP verkoopt unieke T-shirts en hoodies ten voordele van  de Vlaamse Vereniging van Gilles de la Tourette. Webshop beschikbaar tussen 2 en 24 december 2013.

November 2013 : in aanloop naar  de klimaattop in Polen : "stigma op cannabis is een vloek voor de klimaatvriendelijke industriële hennepteelt", meldt de Wereldmorgen. Ook voor katoen, kan hennep een klimaatvriendelijk alternatief zijn!

11 november 2013 : de 11 11 11 vrijwilligers gaan weer op pad. Consequent aan hun visie, kiezen  zij voor schone Tshirts! Gemaakt van gecertificeerde biokatoen  in fabrieken die gecontroleerd worden op het naleven van veiligheid, kinderarbeid, correcte betaling...(ILO-arbeidsrechten).

24 oktober 2013 : Bangladesh, 6 maanden later....Het laat  de pers niet koud. En u?
Beklijvende  reportage op KOPPEN. Tim Verheyden deed zich voor als inkoper en trok naar Bangladesh.

2-13 oktober : FAIRTRADE week! ACP is supporter van het eerste uur!

Oktober  2013 : EOS, het maandblad voor wetenschap, meldt de opkomst van biotechnologische Tshirts, gemaakt van groene thee, wijn en zure melk met de hulp van bacteriën. Wetenschappers en kunstenaars slaan de handen in elkaar om de kledingindustrie duurzamer te maken.

September 2013 : Red Star Line Museum te Antwerpen opent zijn deuren. Migrantenverhalen van 100 jaar geleden blijven actueel. Ook dit museum kiest voor Schone Tshirts voor de museumshop. De Tshirts worden geleverd door en bedrukt in het ACP-atelier.

6-7-8 september 2013  : Vredesfeesten Sint Niklaas : een duurzaam festival dat consequent duurzame keuzes maakt. Al verschillende jaren kiezen zijn - met ACP als partner - voor biologische, schone Tshirts.

Augustus 2013 : Industriële hennep profiteert van cannabiswet Uruguay. Dit opent voor Latijns-Amerika de weg naar duurzame voeding en materialen, zegt Wervel, pleitbezorger van Kemp (Hennep, Hemp, Chanvre) in ons land

April 2013 : Meer dan 1100 doden in Bangladesh (Dhaka) bij de ineenstorting van een textielfabriek. Actiegroepen en vakbonden waarschuwen al jaren voor de extreem onveilige werkomstandigheden in dit land, de op één na grootste exporteur van kleding. ACP wenst zijn klanten proficiat met de keuze voor een leverancier die zich aansluit bij Fair Wear Foundation om op die manier correcte arbeidsomstandigheden af te dwingen.

Maart 2013
ACP is standhouder op beurs YOUR CHOICE, bio- en fairtrade beurs in Tour&Taxis, georganiseerd door  Vredeseilanden, Bioforum, Max Havelaar

2011
Januari 2011  : ECOPOP beurs te Kortrijk 

Maart 2011 : Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - Beurs duurzaam is gewoon doen te Kortrijk

2010
Oktober 2010 : ACP wint Be Sustainable Award voor de beste Belgische onderneming die duurzame producten verkoopt of duurzame diensten aanbiedt. Deze werd uitgereikt tijdens de week van de FAIR TRADE. De uitreiking van de Be FAIR & SUSTAINABLE AWARD wordt georganiseerd door het Trade for Development Centre van de BTC (Belgisch Ontwikkelingsagenschap)

2009
Mei 2009 :   ACP wordt lid van Fair Wear Foundation en engageert zich om kledij aan te kopen bij fabrikanten die zich inzetten voor correcte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie 
 
  Site Map